keskiviikko 11. marraskuuta 2009

harkoista (=

Noniin... vihdoin jäi aikaa kirjoittaa tänne blogiin :)

Elikkäs Sanixin harkat ovat kuluneet nyt PKK kakkosella hikisissä merkeissä. Ponnu- ja hyppyharjoitteet, vartalonhallinta ja lihaskunto sekä edelleen liikkuvuus ovat tällä hetkellä harjoitusten pää painotteet. Teemme joka harkoissa alkulämpän ja avausten jälkeen pystyvaaka- ja pystypiruettitreenin sekä illutreenin. Niihin kuuluu esim. jalan heitot, pidot, päkiällä pysymiset, pyörimiset ym. Illutreeni tehdään ensin kumpparilla ja sitten ilman kumpparia. Piruetit ovat alkaneet pyöriä jo kivasti kovan harjoittelun jälkeen :) JES! Toistoja toisen perään...
Hypyissä tavoitteena on saada takajalat nousemaan esimerkiksi harpissa. Hypyt tehdän myös ensin kumpparilla ja sen jälkeen ilman. Me tehdään hyppyjä myös 500g painoilla. Niiden kanssa hypyt tuntuvat raskaammilta, mutta niistä on paljon hyötyä! Kumpparin kanssa teemme liikkuvuuttakin. Sillä tehdään paljon erilaisia liikkeitä ja kumpparin pitää olla oikean vahvuinen. Välillä jollain tytöistä on niin kireä kumppari (esim. Adden, jota olen lainannut) ettei sillä tekemisestä tule mitään ;D Joten kumpparin kireydellä on paljonkin väliä! ;)
Passiivinen liikkuvuus, eli ylivenytykset ovat meidän lemppareita. Niihin kuuluu spagaatit ja spritsit penkiltä. Myös lonkankoukistajat, lavat, yläseläselänvenytys ja -pyöristys kuuluu passiiviseen liikkuvuuteen. Liikkuvuudet kestää n. 45min.
Ohjelmaa tehdään niin kauan kuin ehditään muiden treenien jälkeen.
Harkkojan lopuksi me jäädään vielä n. 20 minuutiksi tekemään palauttavat venyttelyt sekä käydään suihkussa.

Tässä oli nyt jotain harkkoihin liittyvää :)

Kirjoitamme näistä toivomuksista siinä järjestyksessä, mikä vaihtoehto on saanut eniten mikä, toiseksi eniten ääniä jne. Uutta tekstiä tulee kun vaan ehditään :) !

15 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olisi kiva tietää, miten te käytännössä teette juttuja niillä kumppareilla? Etenkin hyppyjä. :)

Anonyymi kirjoitti...

Teettekö siis ohjelmaa vasta passiivisten venytysten jälkeen?!?

Alina kirjoitti...

Ei,liikkuvuus on aina ne viimiset 45min ja ohjelmaa tehään sitä ennen. : )

Innokas kirjoitti...

kauan teiän yks venytys kestää noin yleensä?

Linda kirjoitti...

moikka :) olin vahingossa kirjoittanut tuossa tekstissä vähän sikinsokin noita juttuja, mutta passiiviset tehdään harkkojen lopuksi :)
Me ollaan spagaateissa 3-4 min ja spritsissä 5 minuuttia. Lonkankoukistajassa ollaan 2 min. Ja nuo edellä mainitut on niitä ylivenytyksiä:)
Kumppari toimii liikkeissä vastuksena.

Anonyymi kirjoitti...

Elisa tuli takaisin:) joko on ollut harkoissa?
koska juttua valmentajista? eik se ookki seuraavana?

Anonyymi kirjoitti...

Kivat nää uudet värit! sopii teille:)

Anonyymi kirjoitti...

Kivaa, et saitte Elisan takaisin! Zempiii=)
voisko elisa kirjoittaa kui tulikin takas ja miltä on tuntunu:D

Anniina kirjoitti...

juu elisa on ollut jo harkoissa :) ja päässyt hyvin mukaan! :) Seuraavaksi kirjoitamme valmentajista.
Pyysinkin elisaa kirjoittamaan päälimmäisistä "fiiliksistä" nyt kun on tullut takasin ja lupasi kirjoittaa kunhan ehtii :)
Vaihdoimme myös vaihtelun vuoksi yläbannerin kuvaa ^^ :)

Elisa kirjoitti...

MOooi! :D Joo lupaan kirjotella heti ku ehin vaa :D Viikonloppuna varmaa sitte viimeistää kirjotan :)

utelias kirjoitti...

Mitä teette tossa alkulämpässä?

Linda kirjoitti...

Me tehdään esim. erilaisia käsien lämmittelyjä, paljon pikku hyppyjä, jalan heittoja,vartaloita, selänrullauksia ym. kaikkea ei haluta paljastaa ;)

Anonyymi kirjoitti...

Harmi ettette päässy kisaamaan tällä kaudella! Tsemppiä kovasti tulevaan :) hei, mietin vaan sellasta kun tuolla tupyn sivuilla luki että 7 teistä kuuluu kisakokoonpanoon ja yksi toimii kapteenina, niin tarkoittaako se siis että yksi ei kisaa ollenkaan?

Anonyymi kirjoitti...

teettekö spritsiä kahen tuolin välistä? ja saako teillä olla siinä vartalolla oma tuoli vai onko rintakehä maassa? 5 min on aikas pikä aika!!!Tsemppiä vaan! Onko teillä jotain omia salaliikkeitä kun ette voi paljastaa? :)

Linda kirjoitti...

Kiitos kovasti tsempistä ! :)
Nyt kun Elisa tuli takaisin meitä kisaa keväällä 8 tyttöä ja iidaKoo toimii kapteenina. Iida on lopettanut jo voimistelu-uransa ja kaikki muut siis kisaavat paitsi iida :)
Joo, tehdään spritsi kahden tuolin välistä ja edessä on yksi tuoli jonka päällä yläavartalo voi olla ja jotkut tekevät myös ilman etutuolia :) Ylispritsissä viisi minuuttia kuluu yllättävän hitaasti :D
Meillä ei oo varsinaisesti mitään "salaliikkeitä" ;D Emme vain halua paljastaa kaikkea ;)